Salih Müslim: İran ve Rusya, Türkiye'nin yanında duruyor

PYD’nin eski eş bakanı Salih Müslim, yeni açıklamalarda bulundu.

PYD’nin eski eş bakanı Salih Müslim, yeni açıklamalarda bulundu.

Suriye'de PKK'nın uzantısı PYD (Demokratik Birlik Partisi)'nin eski eş başkanı ve PYD'nin Dış ilişkiler Sorumlusu Salih Müslim, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'yi işgalci olarak suçlayarak; sınırlara duvar örülmesinden ise Şam rejimini sorumlu tuttu.

Müslim, "Uluslararası devletler Türk devletinin yaptıkları karşısında sessizler. Uluslararası devletler, çıkar politikalarının gereği sessiz kalıyorlar. Rusya ve İran Türkiye'nin duvar örmesine ve yaptıklarına taviz veriyor. Bu devletler verdikleri tavizler karşılığında Türkiye'yi yanlarında tutmaya çalışıyorlar" dedi.

30 Nis 2019 - 09:36 - Suriye


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.