'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun demiyoruz'

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile telefonda görüştüğünü ve CHP'yi eleştirerek kendisine, "CHP’nin rehini değiliz, 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' düşüncesinde değiliz” dediğini söyledi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile telefonda görüştüğünü ve CHP'yi eleştirerek kendisine, "CHP’nin rehini değiliz, 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' düşüncesinde değiliz” dediğini söyledi.

Acet, "Siyasette yüzde 51 için yeni ittifak arayışları" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde Ağıralioğlu'nun ifadelerini şöyle aktardı:

Evvelsi gün İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nu aradım, Durmuş Yılmaz’ın yaptığı gibi “neler oluyor”diye sordum.

Söze “bir senedir benzeri açıklamalarda bulunduğunu” söyleyip, “Seçim meydanlarında “çocukların katillerinin oyuna talip değiliz” dediğini hatırlatarak başladı.

Devamında yine CHP’ye dönük eleştirilerini sıralayarak;

“CHP’nin rehini değiliz”,

“Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” düşüncesinde değiliz”,

“Toptan kabul, ya da ret cephesi değiliz” gibi cümleler kurdu.

Devamında Ağıralioğlu’na “peki bu yeni durum, CHP ile ittifakı bitireceğiniz, Cumhur ittifakına yöneleceğiniz anlamına mı geliyor” diye sordum.

Sözün burasında, ağızdan çıkanın bağlayıcılığına karşı gösterilen ‘temkin dilini’ karşımda buldum:

“Hanımefendinin (Meral Akşener) duruşu üzerinden yanıt vereyim. Parlamenter sisteme geçiş ya da mevcut sistemde ‘denge/denetleme/frenleme’ mekanizmasını güçlendirecek türden bir çalışma olursa böyle bir yönelim olabilir”

25 Eyl 2019 - 15:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.