Fahiş fiyat artışları Erdoğan’a iletildi

Vatandaşların alım gücüne doğrudan etki eden ve tüm kesimin tepkisini çeken mutfak alışverişlerindeki fiyat artışlarına dair CNNTÜRK Ankara muhabiri Gülşen Coşkun son durumu aktardı.

Vatandaşların alım gücüne doğrudan etki eden ve tüm kesimin tepkisini çeken mutfak alışverişlerindeki fiyat artışlarına dair CNNTÜRK Ankara muhabiri Gülşen Coşkun son durumu aktardı. Gülşen Coşkun yapmış olduğu açıklamasında söz konusu fahiş fiyat artışlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini ifade etti.

MUTFAK ALIŞVERİŞLERİNDE Kİ FAHİŞ ZAMLARA İLİŞKİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdiler. TESK Başkanı Palandöken bu görüşme kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem taleplerini, görüşlerini hemde önerilerini iletti. Görüşmelerin ardından ise detayları CNNTÜRK Ankara muhabiri Gülşen Coşkun aktardı.

SGK Rehberinde yer alan habere göre; Gülşen Coşkun tarafından gündeme taşınan açıklamaların detayları ise şu şekilde;

"Özellikle son günlerde bazı ürünlere yönelik olarak misal zeytinyağı, ayçiçek yağı, bebek maması, yumurta gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı vardı. Başka ürünlerde de var aslında bir taraftan denetimler sürüyor. Bu ürünlere ilişkin genel kapsamlı şikayet iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız dediği öğrenildi. Bu konuyla başka ne gibi adımlar atılabilir, denetimlerin sıklaşması mı olacak yeni ek çareler gelecek mi bu konuda önemle takip ettiğimiz başlıklar arasında."

KREDİ ERTELEMELERİ, DOĞRUDAN NAKİT DESTEĞİ TALEPLERİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in söz konusu görüşmede ayrıca esnaflara yönelik diğer talepleri de gündeme taşıdığı ifade edildi. Bu kapsamda öncelikli talebin kredi taksitlerinin bir yıl ertelenmesi olduğu bildirildi. Bunların yanında ayrıca  doğrudan nakit desteği sürsün talebi ve doğalgaz, elektrik, su ve SGK borçları 1 yıl ertelensin taleplerinin de görüşmede ele alındığı ifade edildi.

25 Oca 2021 - 09:34 - Türkiye


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.