Ruhani: Nükleer anlaşmayı saatler içinde sonlandırabiliriz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, saatler içerisinde nükleer anlaşmayı sonlandırabileceklerini söyledi.

İslami Analiz/Haber Merkezi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, saatler içerisinde nükleer anlaşmayı sonlandırabileceklerini söyledi.

AFP'nin haberine göre Ruhani meclisteki konuşmasında, Trump'u hedef göstererek "Washington iyi bir partner değil" dedi.

"Eğer ABD yeni yaptırımları uygulamaya koyarsa, İran saatler içinde anlaşmadan çekilebilir." ifadelerini kullanan Ruhani, "Daha önce de başarısız yaptırımlar uygulanmıştı." dedi.

İran meclisi geçtiğimiz günlerde ABD'nin yaptırımlarına yanıt olarak füze programı harcamalarını arttırma kararı almıştı. İran meclisi füze programı için 520 milyon dolarlık kaynağın ayrılması ile ilgili yasa tasarısını onaylamıştı.

15 Ağu 2017 - 00:00 - İran


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.