Davutoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuştu

İstanbul Sözleşmesi’ne destek veren tavrından tüm tepkilere rağmen vazgeçmeyen Ahmet Davutoğlu, sözleşmeyi fesheden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi.

İstanbul Sözleşmesi’ne destek veren tavrından tüm tepkilere rağmen vazgeçmeyen Ahmet Davutoğlu, sözleşmeyi fesheden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılma kararına tepki gösterdi. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı, kendi imzasıyla yürürlüğe girmiş bir sözleşmeyi iptal etti. Çıkıp, kendisi için tutarlılık adına bir izahta bulunması lazım. Ama artık sayın Erdoğan'ın tutarlılık diye bir düşüncesi yok. Dün söylediğini bugün reddediyor" dedi.

Türkiye'nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması nedeniyle kadınların tedirgin olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Şiddete maruz kalan ve hepimizi birkaç gün arayla yürekten dağlayan, bazıları da vahşice, barbarca öldürülen kadınlarımız tedirgin. Çıkıp da Cumhurbaşkanı veya ilgili bir yetkili, Cumhurbaşkanı'nın kararı çıkarmadan önce bir açıklamada bulunup, kadınlarımızı teskin edecek bir açıklamada bulunmaya bile ihtiyaç hissetmeden kendi imzasıyla yürürlüğe girmiş bir sözleşmeyi iptal etti. Çıkıp, kendisi için tutarlılık adına bir izahta bulunması lazım. Ama artık sayın Erdoğan'ın tutarlılık diye bir düşüncesi yok. Dün söylediğini bugün reddediyor" açıklamasında bulundu.

24 Mar 2021 - 08:21 - Türkiye


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.

02

emrah - Yazıklar olsun, gerçi ne olduğun belli ya ama bir Perinçek kadar olamadın.Tarih: 04-01-1970

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 08:21
01

Serkan - "Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı. Duymayacak..."

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 08:21