ABD'li albay: Gazze'ye sızan ABD askerleri Hamas tarafından vuruldu

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) eski danışmanı Emekli Albay Douglas Macgregor, ABD ve İsrail özel kuvvetlerinden oluşan bir birliğin, keşif yapmak ve rehineleri kurtarmanın yollarını bulmak için girdiği Gazze Şeridi’nde vurulduğunu belirtti.

Büyütmek için resme tıklayın

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) eski danışmanı Emekli Albay Douglas Macgregor, ABD ve İsrail özel kuvvetlerinden oluşan bir birliğin, keşif yapmak ve rehineleri kurtarmanın yollarını bulmak için girdiği Gazze Şeridi’nde vurulduğunu belirtti.

Gazze’ye kara harekatı düzenlemeyi göze alamayan İsrail, büyük bir çıkmaza girdi. Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarmak için hiçbir girişimde bulunamayan İsrail’in, 23 Ekim akşamı düzenlediği sızma girişimi hüsranla neticelenmişti.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye karadan sızma kalkışmasının ayrıntıları gizli tutulurken, operasyonla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

İSRAİL SIZDI, KASSAM PÜSKÜRTTÜ

Kassam Tugayları’nın esir aldığı İsraillileri kurtarabilmek için girişimde bulunduklarını açıklayan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, “Kara harekatına hazırlanan zırhlı ve piyade birlikleri, gece saatlerinde, silahlı hücreleri yok etmek, kayıplar ve kaçırılanlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla sızma operasyonu düzenledi.” demişti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Kassam savaşçılarının, zırhlı bir İsrail birliğini, Han Yunus’un doğusundaki sınır çitinden birkaç metre içeri geçtikten sonra çetin bir pusuya düşürdüğü kaydedilmişti. Açıklamada, “Mücahidler, içeri sızan güçle çatıştı, iki buldozer ve bir tankı imha etti. (İsrail ordusuna bağlı) Birliği geri çekilmeye zorladı ve üslerine güvenli bir şekilde geri döndü.” ifadelerine yer verilmişti.

İSRAİL’LE BİRLİKTE ABD ASKERİ DE VURULMUŞ!

Eski Pentagon danışmanı Macgregor, X (eski Twitter) platformunda yayın yapan ünlü gazeteci Tucker Carlson’a verdiği röportajda ABD ve İsrail özel kuvvetlerinden oluşan bir birliğin, keşif yapmak ve rehineleri kurtarmanın yollarını bulmak için girdiği Gazze Şeridi’nde vurulduğunu anlattı.

Sputnik’in aktardığına göre Macgregor, “Yaklaşık olarak son 24 saat içinde (röportaj 24 Ekim’de kaydedildi), bizim (Amerikan) ve İsrail özel kuvvetlerinden bazı kişiler keşif yapmak ve rehinelerin kurtarmanın olası yollarını belirlemek için Gazze Şeridi’ne gitti, ancak onları vurdular ve parçalara ayırdılar” diye konuştu.

İsrail’in şu ya da bu şekilde zaferini hayal edemediği gibi, aynı zamanda İran ile savaş riski barındırdığı için çatışmanın ABD için de çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Macgregor, ABD’nin askeri gücünün yakın tarihin en ‘zayıf noktasında’ olduğunu ve bu nedenle büyük çaplı bir çatışmaya müdahale etmeye hazır olmadığını sözlerine ekledi.

26 Eki 2023 - 22:20 - Ortadoğu


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.