Ebu Ubeyde: Aksa Tufanı'na 2 senedir hazırlanıyoruz

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 7 Ekim’de gerçekleştirdikleri Aksa Tufanı operasyonu için iki yıl hazırlık yaptıklarını söyledi. Ubeyde, "İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenleyeceği kilit noktaları vurduk" dedi.

Büyütmek için resme tıklayın

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el- Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 7 Ekim’de gerçekleştirdikleri Aksa Tufanı operasyonu için iki yıl hazırlık yaptıklarını söyledi. Ubeyde, " İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenleyeceği kilit noktaları vurduk" dedi.

Hamas’tan Aksa Tufanı operasyonuna dair detaylara ilişkin açıklama geldi. Konuya dair videolu bir açıklama yayımlayan Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, operasyona hazırlığın Mayıs 2021’de İsrail ile Filistin direnişi arasında yaşanan savaşın sona erdiği gün başladığını bildirdi.

Seyfu’l Kuds (Kudüs’ün Kılıcı) olarak isimlendirilen 2021 yılındaki çatışmalar, Hamas ve İslami Cihad’In Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskılara cevaben İsrail içlerine düzenlediği füze saldırılarıyla 10 Mayıs 2021’de başlamıştı. Operasyon, 21 Mayıs’ta sona ermişti.

Silah üretimi

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonu için gerekli silahların yanı sıra, operasyonun yapılacağı günkü hava ve saha şartlarını da çalıştıklarını ifade ettiği açıklamasında, operasyonda kullandıkları füze ve dronların tamamen kendileri tarafından üretildiğini ifade etti.

Operasyonun hedef aldığı noktalara ilişkin detaylı bilgi veren Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun temel hedefinin İsrail’in Gazze’ye yönelik muhtemel kara operasyonundaki hareket noktalarını imha etmek olduğunu dile getirdi.

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonuna 3 bin Hamas savaşçısının katıldığını ve operasyonu öncesi başarısızlık ihtimalini önlemek için sert tatbikatlar gerçekleştirdiklerini aktardı.

Kara operasyonu uyarısı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonuna hazırlanmasına da değinen Ebu Ubeyde, “düşmanın böyle bir operasyon yapması halinde ağır kayıplar vererek başarısız olacağını” öne sürerek, “İsrail’in kara operasyonunu göğüslemek için yeterli gücümüz var” diye konuştu.

13 Eki 2023 - 15:27 - Ortadoğu


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İslami Analiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İslami Analiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İslami Analiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İslami Analiz değil haberi geçen ajanstır.